ingrediënten
4 wortelen
3 stronkjes witlof
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
een snufje komijnpoeder
zout
peper
bereiding
Maak de knoflook en de ui schoon en snipper ze fijn. Schil de wortel en snijd in schijfjes. Was de witlof en snijd in reepjes.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook in 5 minuten op een laag vuur.
Voeg de wortel, de witlof en de komijnpoeder toe. Bak de groenten 5 minuten mee. Roer regelmatig door.
Voeg zoveel wat toe dat alle groenten onder staan. Voeg het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag als de soep kookt en laat de soep zachtjes 20 minuten doorkoken.
Pureer de groenten met zoveel water tot er een gladde soep ontstaat met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep goed warm.
Tip voor de familie
Voeg aan iedere kom een beetje Gruyère kaas toe