ingrediënten
300 gram spruitjes
150 gram tuinbonen, diepvries
1 ui
1 teentje knoflook
1 snufje kurkuma
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Maak de spruitjes, de ui en de knoflook schoon. Snijd de ui en de knoflook klein.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de spruitjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg de kurkuma en de tuinbonen toe. Schenk er zo veel water bij dat de groenten onder water staan. Voeg ook het bouillonblokje toe.
Breng op smaak met zout en peper en breng het water aan de kook. Laat de soep op laag vuur 20 minuten sudderen.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep van een dikte die je lekker vindt.
Serveer de soep goed warm.
Tip voor de familie
Voeg aan ieder schaaltje een eetlepel roomkaas met kruiden toe.