Pesto
Pesto alla Genovese is een Italiaanse saus die wordt gemaakt met olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pecorino of Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Al deze ingrediënten worden fijngewreven in een vijzel. Daar komt dan ook de naam vandaan. Pestare is stampen. Pesto is gestampt.
Pesto wordt vaak gebruikt bij de pasta. Gewoon pasta koken (bijvoorbeeld linguine) en er een pesto door mengen. Lekker met nog wat extra kaas.
Maar ook op brood is pesto lekker met een plakje kaas en plakjes tomaat.
Pesto bevat best wel wat calorieën, dus niet te veel gebruiken.
Gezond en gevarieerd eten
Het aanpassen van je eetpatroon hoeft niet ten koste te gaan van de smaak van gerechten. De recepten zijn makkelijk te maken.
De boodschappen doe je in je eigen supermarkt. Bij iedere module horen 7 gerechten. De categorieën zijn:
- vlees:
varkensvleescurry met aubergine - gevogelte:
kalkoenfilet met pesto en doperwten - vis:
in honing en mosterd gemarineerde gebakken zalm - vegetarisch:
Thaise tempékoekjes - soep:
Surinaamse kippensoep - pasta:
kip-broccoli-kaaspasta - gezonde snackmaaltijd:
zoete aardappel-bonenburger