Linzen
Linzen werden lang een hippiegroente genoemd. Maar tegenwoordig zijn linzen helemaal geïntegreerd in de westerse keuken. Het is een geliefde groente die je naar eigen inzicht op smaak kunt brengen.
- linzen zijn geen groente maar peulvruchten
- er zijn heel veel verschillende kleuren linzen: witte, bruine, groene, rode, oranje, etc.
- linzen zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten
- het hoge vezelgehalte zorgt ervoor dat de linzeneter geen last heeft van constipatie
- linzen zorgen door hun hoge vezelgehalte voor een goede spijsvertering
- linzen verminderen de kans op hartziekten door de vezels, het magnesium en het foliumzuur
- linzen hebben een gunstige invloed op de bloedsuikerwaarden
- linzen kunnen bijdragen aan het voorkomen en genezen van bloedarmoede
- de kooktijd van linzen is kort. Binnen een half uur zijn ze gaar.
- heb je linzen over? Geen nood. Maak er een lekkere salade van.
Gezond en gevarieerd eten
Het aanpassen van je eetpatroon hoeft niet ten koste te gaan van de smaak van gerechten. Bij iedere module horen 7 gerechten.
De recepten zijn makkelijk te maken. De boodschappen doe je in je eigen supermarkt. De categorieën zijn:
- vlees:
pilav met kruiden met gebakken schnitzel en sperziebonen - gevogelte:
Turkse kip met abrikozen, snijbonen en couscous - vis:
kabeljauw met Griekse salade - vegetarisch:
Indiase eiercurry - soep:
cajunsoep met vis - pasta:
cannelloni al ragù met sperziebonen en knoflook - gezonde snackmaaltijd:
linzenburger met kruidige wortelsalade en volkorenbroodjes