ingrediënten
300 gram snijbonen
6 wortelen
3 aardappelen
1 prei, alleen het wit
1 ui
1 groentebouillonblokje
zout
peper
bereiding
Schil de wortelen en de aardappelen en snijd de wortelen in plakjes en de aardappelen in blokjes. Maak de prei schoon en snijd de prei in dunne ringen. Maak de ui schoon en snijd de ui fijn.
Doe de wortelen, de ui, de prei en de aardappelen in een pan. Giet er 1½ liter water bij en het bouillonblokje. Breng het water aan de kook
en laat de soep op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in stukjes van 3 – 4 cm. Stoom de snijbonen in 10 minuten beet gaar.
Pureer de soep met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Verwarm de soep weer en voeg de snijbonen toe. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer goed warm.