ingrediënten
500 gram peultjes
3 aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de peterselie en snijd het klein.
Was de peultjes en snijd ze in stukjes.
Verwarm in een pan de olie en fruit de uien, de knoflook en de helft van de peterselie 5 minuten op laag vuur.
Voeg de peultjes en de aardappelen toe.
Schenk er zo veel water bij dat de groenten onder water staan. Voeg ook het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook en laat de soep op laag vuur 45 minuten zachtjes sudderen.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep goed warm met de achtergehouden peterselie als garnering.