ingrediënten
3 preien
1 ui
100 ml halfvolle melk
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
zout
peper
bereiding
Maak de prei schoon. Snijd het witte deel in ringen en het groene deel in kleine snippers. Maak de ui schoon en snipper de ui.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui een minuut of 5 op laag vuur.
Voeg de prei toe en bak de prei een minuut of 5 mee. Roer regelmatig. Schenk water bij de prei tot de prei onder staat. Voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de soep op laag vuur 20 minuten sudderen.
Pureer de prei met de melk en een deel van de bouillon tot een gladde soep van een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep goed warm.
Tip voor de familie
Voeg aan iedere kom een beetje geraspte Gruyère kaas.