ingrediënten
3 wortelen
3 raapjes
1 prei, alleen het wit
1 ui
1 stengel bleekselderij
bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
1 eetlepel peperkorrels
zout
bereiding
Schil de wortelen en de raapjes en snijd ze in dunne reepjes (juliennes). Was de prei en snijd de prei in dunne ringen. Snipper de ui.
Was de bleekselderij, haal de draden uit de stengel en snijd in dunne plakjes.
Breng 1½ liter aan de kook. Voeg het bouquet garni, de peperkorrels en een beetje zout toe. Voeg de groenten toe aan het water als het kookt. Laat het ongeveer 10 minuten koken. De groenten moeten nog knapperig blijven.
Haal het bouquet garni uit de soep en serveer de soep goed warm.
Tip
De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de juliennes die je hebt gesneden. Dunne reepjes zijn eerder gaar dan dikkere reepjes.