voor 2 personen, 336 kcal
ingrediënten
1 sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
2 wortelen, geraspt of in hele kleine blokjes
80 gram volkoren risottorijst
groentebouillon
2 eetlepels gehakte peterselie
versgemalen zwarte peper
bereiding
Breng de bouillon aan de kook.
Fruit het sjalotje in de olijfolie. Blus af met een beetje hete bouillon. Voeg de wortelen toe en laat ze bakken tot ze zacht worden.
Voeg dan de rijst toe. Laat het 2 minuten bakken. Voeg beetje voor beetje bouillon toe als de bouillon door de rijst is opgenomen.
Blijf goed roeren. Voeg steeds weer nieuwe bouillon toe tot de rijst gaar is. Verdeel de rijst over twee borden. Bestrooi met peper en peterselie.
Risotto is een gerecht voor de stabilisatiefase met een soep uit de afvalfase.
Lekker met een salade en tofu, tempeh, seitan of ei naar keuze.