ingrediënten
2 biologische courgettes
3 rijpe tomaten
1 ui
1 groentebouillonblokje
4 eetlepels romige kaas 0% vet
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel currypoeder
zout
peper
bereiding
Snipper de ui. Was de courgettes en snijd in kleine blokjes, zonder te schillen.
Kook water en dompel de tomaten er 30 seconden in. Koel de tomaten onder koud water en haal het schilletje van de tomaten. Snijd de tomaten in blokjes.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui een minuut of 2 – 3. Voeg de courgette- en de tomatenblokjes toe. En bak een paar minuten.
Schenk er 1 liter water bij en het bouillonblokje. Breng aan de kook. Wanneer de soep kookt, draai je de temperatuur terug en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met de currypoeder. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep lauw warm en schep in iedere kom een lepel romige kaas.