ingrediënten
500 gram pompoen
2 wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
100 ml halfvolle melk
1 eetlepel olijfolie
peper
zout
bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn. Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakjes.
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokken.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook 4 – 5 minuten op laag vuur. Voeg de wortel en de pompoen toe en schenk er zoveel water bij tot alles net onder staat. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Als het water kookt, draai het vuur laag en laat de groenten in 25 minuten gaar worden.
Pureer de pompoen en de wortel met de melk en een deel van de bouillon. Voeg zo veel bouillon tot er een gladde soep in een dikte die je lekker vindt ontstaat.
Zet de soep weer op het vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Tip!
Voor deze soep kun je variëren met het soort pompoen dat je gebruikt. Bijvoorbeeld een Hokkaido of een flespompoen.