voor 4 personen, 364 kcal
ingrediënten
100 gram quinoa
2 eetlepels olijfolie
250 gram tempeh
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 courgettes, in stukjes
4 cm verse gemberwortel, geraspt
90 gram broccoli
450 gram sperziebonen, in stukjes
150 gram doperwten, diepvries
150 gram kerstomaatjes, gehalveerd
zout
verse koriander, om te garneren
bereiding
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tempeh circa 10 minuten in de koekenpan.
Roer regelmatig door en breng op smaak met zout. Verwarm ondertussen een eetlepel olijfolie in een wok op middelhoog vuur.
Bak de ui, de knoflook, de courgette en de verse gemberwortel ongeveer 5 minuten in de wok.
Voeg de broccoli, de sperziebonen en de doperwten toe en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met zout.
Meng de quinoa, de tempeh, de kerstomaten het het broccolimengsel door elkaar.
Garneer met de verse koriander en serveer.