voor 4 personen, 188 kcal
ingrediënten
voor de geroerbakte tofu
1 eetlepel olie
400 gram stevige tofu, uitgelekt en in rechthoeken van 1 cm dik
3 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel donkere sojasaus
1 eetlepel Chinese zwarte rijstazijn of balsamicoazijn
1 theelepel chilivlokken
voor de edamame bonen
1 eetlepel olie
1 Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngesneden
75 gram edamame boonjes (diepvries)
1 theelepel lichte sojasaus
1 theelepel Chinese zwarte rijstazijn of balsamicoazijn
1 handvol verse koriander, fijngesneden
bereiding
Voor de geroerbakte tofu
Verwarm de olie in een grote pan en bak de tofu 2 – 3 minuten op hoog vuur. Voeg de lichte sojasaus toe en bak tot de vloeistof is gereduceerd
en de tofu bruin is aan een kant. Keer de tofu voorzichtig en bak ook de andere kant 2 – 3 minuten tot de tofu bruin is.
Voeg de donkere sojasaus en de zwarte rijstazijn toe en laat de tofu bakken tot de vloeistof gehalveerd is.
Breng op smaak met de chilivlokken. Leg de tofu op een bord.
Voor de edamame bonen
Verwarm de olie in een bakpan of wok en roerbak de chilipeper een paar seconden. Voeg dan de edamame bonen toe.
Besprenkel met een theelepel water om stoom te creëren. Laat de bonen niet meer dan een minuut te koken.
Beng op smaak met de lichte sojasaus en de zwarte rijstazijn. Roer ook de gehakte koriander er door.
Serveer de tofu en de bonen direct.