Bonen
Bonen uit blik of pot zijn makkelijk. Je hoeft alleen maar de pot open te maken en in een vergiet leeg te doen en goed af te spoelen.
Heel makkelijk en voedzaam.
Er zijn ook bonen die je gedroogd koopt. Deze bonen moet je eerst 24 uur weken en daarna nog koken. Vaak een uur. Ze zijn goedkoper en bevatten geen toevoegingen zoals zout.
Maar het is wel bewerkelijker.
Je kunt makkelijker meer koken. En dan invriezen.
Dan heb je voor een volgende maaltijd een makkie.
Gezond en gevarieerd eten
Het aanpassen van je eetpatroon hoeft niet ten koste te gaan van de smaak van gerechten. De recepten zijn makkelijk te maken.
De boodschappen doe je in je eigen supermarkt. Bij iedere module horen 7 gerechten. De categorieën zijn:
- vlees:
Marokkaanse gehaktkoekjes met sperziebonen en couscous met kruiden - gevogelte:
zoete chilikip met cashewnoten - vis:
gevulde forel in bakpapier met broccoli en aardappelpuree - vegetarisch:
Provençaalse bonenstoofschotel met bruin stokbrood - soep:
Franse vissoep met stokbrood - pasta:
gnocchi met tomaat en mozzarella met seizoensgroente naar keuze - gezonde snackmaaltijd:
Italiaanse platbroodpizza