Functie van eten
We eten om ons lichaam te voeden maar eten heeft nog meer functies:
- middel om status uit te drukken: denk aan het soort voedsel. kaviaar of fastfood
- sociale functie: mensen eten graag in gezelschap
- genotfunctie: eten is om van te genieten en dat kan juist heel goed als je oplet wat je eet.
- middel om de eigen identiteit uit te drukken: denk aan kosher, halal, vegetarisch, veganistisch of macrobiotisch
- middel om invloed en macht over anderen uit te oefenen: denk aan een hongerstaking, met de hongerstaking zet je mensen onder druk om aan je eisen te voldoen.
Tortellini
De Italiaanse pastasoort tortellini zijn gevulde deegringetjes. De naam wordt ook gebruikt voor de gerechten die op basis van de pasta worden gemaakt. Het pastadeeg wordt gevuld met kaas, vlees of groente. Vaak is dat spinazie of champignons.
De gekookte tortellini worden overgoten met saus. Dat kan een tomatensaus zijn. Met een ruime portie groente kan het een complete maaltijd zijn.
Gezond en gevarieerd eten
Het aanpassen van je eetpatroon hoeft niet ten koste te gaan van de smaak van gerechten. Bij iedere module horen 7 gerechten.
De recepten zijn makkelijk te maken. De boodschappen doe je in je eigen supermarkt. De categorieën zijn:
- vlees:
geroerbakt vlees met paksoi en mie - gevogelte:
kipbiryani met tomaat-koriandersalsa - vis:
Italiaans vispotje met krieltjes - vegetarisch:
aardappelomelet met gestoofde courgette en volkorenbrood - soep:
laksa van kip - pasta:
tortellini met walnoten en paprika met gemengde salade - gezonde snackmaaltijd:
wrap met tonijn, groente en zongedroogde tomaatjes