ingrediënten
4 tomaten
1½ courgette
2 wortelen
1 venkelknol
1 stengel bleekselderij
1 ui
1 teentje knoflook
1 groentebouillonblokje
wat blaadjes basilicum
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Als je wilt kun je de tomaten ontvellen door ze 30 seconden in kokend water te houden. Koud af te spoelen. Het velletje laat dan makkelijk los.
Voor mij hoeft dat niet.
Snijd de courgetten en de tomaten in blokjes. Snijd de wortelen in dunne plakjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de venkel en de bleekselderij
in kleine stukjes.
Verwarm de olie en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg alle groenten toe en schenk er zo veel water bij dat alle
groenten onder water staan. Voeg ook het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Maak ondertussen de basilicum toe en snijd het klein.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep goed warm met de basilicum als garnering.
Tip
Je kunt de soep ook serveren zonder het te pureren. Dan moet je alle groenten echt heel netjes snijden.