ingrediënten
3 preien
3 wortelen
1 stengel bleekselderij
1 ui
½ limoen
½ theelepel olijfolie
enkele takjes peterselie
1 groentebouillonblokje
zout
peper
bereiding
Maak de ui, de prei, de wortelen en de bleekselderij schoon. Snipper de ui, snijd de prei in ringen, de wortel in plakjes
en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui op een laag vuur 5 minuten. Voeg de overige groenten toe en giet er zoveel water bij tot alles onder water staat. Voeg ook het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt, draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
Maak ondertussen de peterselie schoon en hak de peterselie grof.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt. Breng op smaak moet zout en peper.
Pers de limoen uit en vang het sap op. Doe het sap bij de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de peterselie.
Extra tip
Pers de limoen zo laat mogelijk uit om de vitamine te bewaren.