voor 2 personen
ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
600 gram aubergines
250 gram kerstomaatjes of tomaten in stukjes
1 eetlepel olijfolie en een beetje voor de schaal(-tjes)
1 eetlepel fijngehakte oregano
zout
peper
2 eetlepels fijngehakt basilicum
2 eieren
4 eetlepels melk
bereiding
Verwarm de oven voor op 190 ?C.
Snipper de gepelde ui en knoflook. Snijd de gewassen aubergines in blokjes van 2 cm. Snijd de schoongemaakte tomaatjes in vieren.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine toe en roerbak het geheel nog 5 minuten. Roer de oregano en de helft van het basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.
Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep het auberginemengsel in een ovenschaal, verdeel de tomaat erover en schenk het eimengsel over de groenten.
Bak de schotel, in het midden van de oven, in 20 minuten goudbruin en gaar. Strooi de rest van het basilicum erover.