ingrediënten
200 gram doperwten
3 wortelen
3 aardappelen
1 prei, alleen het wit
1 ui
1 teentje knoflook
½ bosje peterselie met platte blaadjes
bouquet garni (tijm, laurier, etc.)
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Schil de wortelen en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Dop de doperwten, als dat nodig is. Maak de prei, de ui en de knoflook schoon
en snijd ze fijn.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui, de prei en de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de wortelen, de aardappelen en
de doperwten toe. Schenk er zo veel water bij dat de groenten onder water staan. Voeg ook het bouquet garni en het bouillonblokje toe.
Breng op smaak met zout en peper. Breng het water aan de kook en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
Was de peterselie en snijd het klein. Haal het bouquet garni uit de soep.
Serveer de soep goed warm en garneer met de peterselie.
Tip
Je kunt de soep ook pureren met een beetje crème fraîche light.