ingrediënten
1 stronk broccoli
1 courgette
1 ui
1 groentebouillonblokje
een bosje basilicum
2 eetlepels verse roomkaas 0% vet
zout
peper
bereiding
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes.
Was de broccoli. Was de courgette en snijd in blokjes. Maak de ui schoon en snipper de ui.
Breng een pan met 1½ liter water met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de courgette, de broccoli en de ui toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Was de basilicum. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering. Snijd de rest grof.
Pureer de groenten met de basilicum, de roomkaas en een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Laat de soep tenminste 1 uur afkoelen.
Serveer de soep met de basilicum als garnering.