voor 2 personen, 300 kcal
ingrediënten
½ bloemkool,
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 eetlepel olijfolie
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen koriander
1½ eetlepels fijngehakte muntblaadjes, fijngehakt
½ theelepel kardemonzaadjes
½ kaneelstokje
1 ui, fijngesneden
½ grote aubergine, in blokjes van 1,5 cm
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel harissa
200 gram tomatenblokjes, blik
65 ml groentebouillon of water
2 hardgekookte eieren, gehalveerd
zout
peper
bereiding
Maak de bloemkool schoon, verwijder de groene gedeelten. Snij de bloemkool in roosjes en de stonk in stukjes. Hak de bloemkool in een keukenmachine in fijne korrels. Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin zachtjes de ui en de knoflook. Voeg de bloemkoolcouscous toe en schep om. Strooi er de gemalen komijn en de gemalen koriander over en eventueel wat peper en zout. Schep 2 minuten om en voeg de munt toe en breng op smaak met zout en peper.
Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de kardemon en het kaneelstokje toe en bak, al roerend,
30 seconden of tot de specerijen hun aroma afgeven. Voeg de uien aubergine toe en bak al roerend 3 – 4 minuten of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de knoflook, harissa, tomaat en bouillon toe en kook alles 10 minuten tot de aubergine zacht is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de couscous over de borden, schep op elk bord wat auberginetajine en leg er twee halve eieren op. Bestrooi met extra munt.