ingrediënten
2 aubergines
3 tomaten
1 teentje knoflook
1 groentebouillonblokje
1 theelepel komijnpoeder
1 snufje cayennepeper
2 snufjes paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
wat blaadjes koriander
zout
peper
bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de aubergines en snijd de uiteinden eraf. Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
Bestrooi de snijvlakken met de specerijen (komijn, cayennepeper, paprikapoeder). Leg de snijvlakken weer op elkaar en wikkel de aubergines in aluminiumfolie. Leg de auberginepakketjes in de oven en laat ze 40 – 45 minuten bakken.
Breng ondertussen water aan de kook en dompel de tomaten 30 seconden in het hete water. Spoel de tomaten koud af en pel de tomaten.
Snijd de tomaten in grove stukken.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Los het bouillonblokje op in 1 liter heet water. Wanneer de aubergines gaar zijn, open de pakketjes en schep het vruchtvlees uit de schillen met een lepel. Verwarm in een pan de olijfolie. Fruit de knoflook een minuut op laag vuur. Voeg de tomaten en het vruchtvlees van de aubergines toe. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de groenten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Was de koriander en snijd het fijn.
Serveer de soep lauwwarm en garneer met de koriander.
Tip voor de familie
Deze soep is geïnspireerd op Marokkaanse auberginepuree. Om de oriëntaalse smaak te onderstrepen is het goed om er Marokkaans brood
bij te eten.