ingrediënten
2 wortelen
1 courgette
2 tomaten
1 prei
100 gram sperziebonen
100 gram witte bonen, gaar*
50 gram kleine pasta
1 ui
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
wat blaadjes basilicum
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
* Als je gedroogde witte bonen gebruikt, moet je deze eerst weken en koken. Gebruik je verse witte bonen, volg dan het recept.
Gebruik je witte bonen uit blik, spoel ze goed af.
bereiding
Schil de wortelen en was de courgette. Snijd de groenten in blokjes. Snijd de puntjes van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Als je wilt kun je de tomaten ontvellen, maar dat hoeft niet. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de prei, de ui en de knoflook klein.
Verwarm de olie in en pan en fruit de knoflook en ui 5 minuten op laag vuur. Voeg 2 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Voeg de wortelen, de courgette, de tomaten, de prei, de boontjes en de witte boontjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
Voeg de pasta toe en kook de pasta in 10 minuten beetgaar.
Was de basilicum en snijd in reepjes.
Serveer de soep goed warm en garneer met de basilicum.
Tip voor de familie
Voeg aan ieder schaaltje een lepeltje pesto toe.