ingrediënten
3 pastinaken
6 wortelen
1 ui
1 groentebouillonblokje
een bouquet garni (tijm, laurier, etc)
enkele takjes peterselie
zout
peper
bereiding
Schil de pastinaken en de wortelen en snijd ze in stukjes. Snipper de ui.
Verwarm de olie in een pan en voeg de groenten toe. Doe ook het bouillonblokje en het bouquet garni erbij. Giet er zo veel water bij dat alle ingrediënten onder water staan. Breng aan de kook en draai het vuur lager als het water kookt. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Maak ondertussen de peterselie schoon en snijd klein.
Pureer de groenten met zo veel bouillon tot er een soep ontstaat van dikte die je lekker vindt. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep, als dat nodig is. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de peterselie.
Voor de familie
Voeg aan iedere kom een lepeltje stevige crème fraîche toe.