ingrediënten
6 struikjes witlof
2 aardappelen
1 ui
1 groentebouillonblokje
100 ml halfvolle melk
enkele takjes kervel
een snufje nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in vieren. Maak de ui schoon en snipper de ui.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui met de witlof 10 minuten op laag vuur in een gesloten pan. Schil ondertussen de aardappel en snijd in stukjes. Schenk er zo veel water bij dat de groenten onder water staan. Doe het groentebouillonblokje erbij. Breng het water aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat de soep 30 minuten zachtjes sudderen.
Maak de kervel schoon en snijd klein.
Pureer de groenten met de melk, de kervel en een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de soep goed warm.
Tip voor de familie
Strooi er ruim geraspte kaas over.