ingrediënten
4 stuikjes witlof
200 gram champignons
2 grote uien
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel maïzena
1 groentebouillonblokje
enkele takjes peterselie
zout en peper
bereiding
Was de witlof en snijd de stronkjes in kleine stukjes. Veeg de champignons schoon met een vochtige doek en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de uien in kleine snippers.
Verwarm de olie in een pan en fruit de uien ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Voeg de witlof en de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.
Schenk er zo veel water bij tot alle groenten onder water staan. En voeg ook het bouillonblokje toe.
Breng het water aan de kook en draai het vuur laag als het kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
Maak een papje van de maïzena met een beetje koud water. Voeg de maïzenapap toe aan de soep en roer de soep goed door.
De soep gaat nu binden. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de peterselie schoon en hak het fijn.
Serveer de soep goed warm en garneer met de peterselie.
Tip voor de familie
Verwarm de grill van de oven. Doe de soep in soepkommen die in de oven kunnen.
Strooi er een rijkelijke hoeveelheid Gruyère kaas toe. Laat de kaas onder grill in een minuut of 3 smelten.
Pas op de kommen worden heel heet en ook de kaas is heet