ingrediënten
4 wortelen
2 preien, alleen het wit
2 raapjes
1 stengel bleekselderij
1 ui
1 teentje knoflook
1 groentebouillonblokje
1 bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
5 kruidnagels
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Schil de wortelen en snijd in plakjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Schil de raapjes en snijd ze in blokjes. Was de bleekselderij en snijd in dunne plakjes. Snipper de ui en de knoflook.
Verwarm de olie en fruit de ui en de knoflook een minuut of 3 op laag vuur. Voeg alle groenten toe en giet er zoveel water bij dat alle groenten onder staan. Voeg het bouillonblokje, het bouquet garni en de kruidnagels en een beetje zout en peper toe.
Breng het water aan de kook. Draai het vuur laag als het water kookt en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Haal het bouquet garni uit de soep en serveer heet. Als je het wilt kun je de soep ook pureren.