voor 2 personen, 315 kcal
ingrediënten
1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel currypoeder
enkele bloemkoolroosjes
2 eetlepels doperwten, diepvries
enkele reepjes rode paprika
200 gram stevige tofu, in blokjes
100 ml gezeefde tomaten
enkele takjes peterselie, gehakt
zout
peper
bereiding
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui op een laag vuur. Voeg de currypoeder, de bloemkoolroosjes, de doperwten en de paprikareepjes toe.
Meng goed en bak even mee. Voeg de gezeefde tomaten en de tofublokjes toe. Voeg een paar eetlepels heet water toe. Meng voorzichtig en laat het gerecht 10 minuten zachtjes bakken.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer de tofucurry met de peterselie als garnering.
In fase 2 kun je de tofucurry serveren met een boterham of zilvervliesrijst.