ingrediënten
3 pastinaken
2 preien, alleen het witte deel
1 ui
1 teentje knoflook
½ bosje peterselie
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
zout
peper
bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper fijn. Maak de pastinaken schoon en snijd in blokjes. Maak de preien schoon en snijd ze klein.
Verwarm in een pan de olie en voeg de ui, de knoflook en de prei toe en fruit een minuut of 5 op laag vuur.
Voeg de pastinaken toe. Schenk water bij de groenten tot de groenten onder staan. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Als het water kookt, draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Was de peterselie en snijd het fijn.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot dat er een gladde soep ontstaat in de dikte die je graag wilt.
Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep, als dat nodig is. Serveer de soep goed warm en garneer met de peterselie.
Tip voor de familie
Als je het lekker vindt kun je een eetlepel roomkaas met kruiden aan de soep toevoegen.