ingrediënten
1 paksoi
2 wortelen
2 preien, alleen het wit
1 ui
1 bouquet garni (tijm, laurier, etc.)
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
zout en peper
bereiding
Maak de ui en de wortelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak de prei schoon en snijd de prei ragfijn.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui een minuut of 5 op laag vuur. Voeg dan de prei en de wortel toe en bak nog 3 minuten mee.
Schenk er zoveel water bij tot de groenten onder water staan. Doe het bouquet garni en het bouillonblokje in de pan. Breng het water aan de kook en laat de soep 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Was de paksoi en snijd het groen in dunne reepjes. Voeg de reepjes toe aan de soep en laat 2 minuten meekoken.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Laat nog 3 minuten doorkoken.
Serveer de soep goed warm.
Extra tip
Het wit van de paksoi wordt in dit recept niet gebruikt. Je kunt het wit in repen snijden en in een wok roerbakken met andere groenten, zoals ui en paprika. Breng het gerecht op smaak met sojasaus.