ingrediënten
500 gram knolselderij
2 aardappelen
2 uien
1 prei, alleen het wit
bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
1 groentebouillonblokje
75 ml gecondenseerde melk zonder suiker
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de uien schoon en snipper ze. Was de prei en snijd in dunne ringen.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de prei 5 minuten op laag vuur.
Voeg de aardappelen en de knolselderij toe. Schenk er zo veel water aan toe dat de groenten onder water staan. Voeg ook het bouillonblokje en het bouquet garni toe. Breng het water aan de kook en laat het op laag vuur 30 minuten koken.
Haal het bouquet garni uit de soep en pureer de groenten en een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de soep weer op het vuur en voeg de gecondenseerde melk toe. Serveer de soep goed warm.
Tip voor de familie
Voeg aan iedere kom een beetje Gruyère kaas toe.