ingrediënten
4 -5 rauwe bieten, afhankelijk van de grootte
4 tomaten
1 ui
citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
enkele takjes peterselie
zout
peper
bereiding
Breng water aan de kook en dompel de tomaten er 30 seconden in. Spoel de tomaten af met koud water en trek het velletje van de tomaten.
Snijd de tomaten in stukjes. Maak de ui schoon en snipper de ui. Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui op laag vuur in 5 minuten.
Voeg een liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Voeg dan de bieten- en de tomatenblokjes toe en draai het vuur laag. Laat de bieten in 25 minuten gaar koken.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt. Voeg een beetje citroensap toe. En breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep lauwwarm of koud. Garneer de soep met gehakte peterselie.
Tip voor de familie
Voeg aan iedere kom een lepeltje dunne crème fraÎche toe.