het soepprogramma van Voedingscoach aan Huis Academie

je valt af zonder honger en zonder moeite
Het soepprogramma van de Voedingscoach aan Huis Academie

De afgelopen weken heb ik het soepprogramma van de Voedingscoach aan Huis Academie gedaan.

Een soepdieet is op zich niet nieuw. Misschien ken je het koolsoepdieet. Tijdens dit koolsoepdieet eet je een week lang dezelfde soep gemaakt van kool, tomaten, paprika, uien en dergelijke. Je mag net zo veel soep eten als je wilt. Daarbij mag je een dag fruit, een dag groente, een dag groente en fruit,
een dag 6 bananen en een liter melk, een dag een blikje tonijn en 4 tomaten en tot slot 2 dagen met biefstuk.
Na een paar dagen begint de soep een beetje te ruiken door de kool. En de smaak van de soep gaat je behoorlijk tegenstaan. Dit is een crashdieet en absoluut niet gezond.

Het soepprogramma van de Voedingscoach aan Huis Academie is anders.
Het programma duurt twee weken en je eet twee keer per dag een soep naar keuze.
Er zijn meer dan voldoende soepen om uit te kiezen. Het is zeker niet de bedoeling om een paar dagen achter elkaar dezelfde soep te eten. 
Het leuke is dat de soepen makkelijk te maken zijn. De ingrediënten zijn overal te koop. En het komt niet zo nauw of je er nu meer of minder van een ingrediënt in doet.
Bij de soep eet je een ruime portie groente en een eiwitproduct. Denk aan tofu, tempeh, seitan en ei.
Ook eet je een paar porties fruit, noten en yoghurt en kwark.
Daarmee is het programma ook geschikt voor vegetariërs.

Je krijgt alle stoffen binnen die je nodig hebt en je hoeft ook geen honger te lijden. 

Het meeste succes behaal je als je het programma 14 dagen doet. 7 dagen de afvalfase en 7 dagen de stabilisatiefase.
Maar als je geen gelegenheid hebt om het programma 14 dagen achter elkaar te volgen dan kun je het programma ook minder dagen volgen.
Het kan voorkomen dat je regelmatig een paar afspraken in de week hebt. Dan kun je bijvoorbeeld 6 of 8 dagen achterelkaar het soepprogramma volgen. Ook dan krijg je een mooi resultaat. Je herhaalt het programma dan een paar keer. Bijvoorbeeld een paar weken achterelkaar, één keer per maand of
één keer per kwartaal.

Het programma geeft inspiratie wat je nu met die tofu, tempeh, seitan en eieren kunt maken. Je kunt deze producten gewoon bakken, maar er is veel meer mogelijk. Denk aan een omelet of een curry. En ook die recepten zijn heel makkelijk.

Ook geeft het soepprogramma adviezen om het behaalde resultaat vast te houden. En dat is ook heel praktisch. Eigenlijk is het hele soepprogramma heel praktisch.

Ik ben in deze 14 dagen bijna 4 kg aan gewicht kwijt geraakt en 3,5 cm rond mijn middel. En dat vond ik wel erg prettig. 

Maar het heeft me meer gebracht. Ik heb echt het idee dat dit programma mijn lichaam heeft gereset. Ik ben een slechte slaper en tijdens de kuur heb ik heerlijk geslapen. Ik houd minder vocht vast. Mijn darmen zijn rustig.
In de loop van het programma ga je ook veel meer proeven. In de tweede week mag je een boterham bij het ontbijt. Ik proefde echt de smaak van het brood. ​

Het soepprogramma van Voedingscoach aan Huis Academie is  klaar.
Vanaf  half december kun je het bestellen voor een introductietarief van € 17,50.